Project

Verduurzamen in Groningen.

Verduurzamen / Gevelontwerp / Concept

Client:                                   Omvang:
Professioneel.                     700m2

Sector:                                   Locatie:
Ruimtelijke vormgeving      Friesland, Nederland

Fumo Leeuwarden

Artist impression voor een Gronings architectenbureau. Ons is gevraagd een concept te ontwikkelen voor Fumo in Friesland. Een bureau dat samen werkt aan een schone en veilige leefomgeving.

Hier hoort natuurlijk een pand bij dat duurzaamheid en milieubewustheid uitstraalt. Het concept dat wij ontwikkeld hebben, heeft de nadruk gelegd op gebruik van milieubewuste materialen om zo niet alleen de uitstraling van het gebouw te veranderen, maar ook een impact te kunnen maken op energie-efficiënte.

Een groene gevel is een gevel die bedekt is met planten en kan helpen om de energie-efficiëntie van een gebouw te verbeteren. De planten kunnen namelijk helpen om de temperatuur van de gevel te verlagen en te reguleren, waardoor de warmtelast van het gebouw wordt verminderd. Bovendien kunnen groene gevels ook bijdragen aan een betere luchtkwaliteit en het verminderen van geluidsoverlast.

 

Een groene gevel kan op verschillende manieren worden gerealiseerd. Zo kan er bijvoorbeeld worden gewerkt met klimplanten die aan een klimhulp bevestigd worden en zich langs de gevel omhoog groeien. Of zoals wij hebben bedacht, kan er gewerkt worden met systemen waarbij planten aan speciale panelen aan de gevel worden bevestigd.

 

Duurzaam bouwen
Verduurzameing Fumo Friesland