Project

Galerij in Almelo.

Conceptontwikkeling / Architectuur / Renovatie / Herbestemming

Client:                                   Omvang:
Professioneel.                     300m2

Sector:                                   Locatie:
Ruimtelijke vormgeving      Almelo, Nederland

Van supermarkt tot moderne kunstgalerie en -atelier.

Eindelijk een geschikte locatie gevonden, maar niet met de juiste uitstraling. Het was belangrijk voor onze opdrachtgever dat de uitstraling van de galerie aan sloot bij de hoogwaardige, moderne kunstwerken. Dit lukte natuurlijk niet met een voormalige buurtsuper.

Het herbestemmen van bestaande gebouwen is een belangrijke manier om de waarde en het potentieel van een gebouw te benutten. In plaats van het slopen van oudere gebouwen, kan het hergebruiken van bestaande structuren leiden tot aanzienlijke besparingen in de bouwkosten en het behoud van belangrijk cultureel erfgoed. Aan ons de kunst deze structuren te herkennen en bloot te leggen.

Een goed ontwerp streeft altijd naar een juiste balans tussen interieur, exterieur en context. Het moet niet alleen functioneel zijn, maar ook esthetisch aantrekkelijk en passend in de omgeving. Het moet rekening houden met de historische, culturele en architectonische kenmerken van de omgeving en tegelijkertijd rekening houden met de behoeften van de gebruikers en de interactie tussen het gebouw en de omgeving. Dat was de uitdaging.

Interieurontwerp beforeModerne woning almelo
Studio Almelo OntwerpStudio Almelo Interieur
Moderne architectModerne woning almelo