Project

Uitbouw in Hengelo

Interieurontwerp / Maatwerk / Meubilering / Inrichting / Routing / Uitbouw / Begeleiding

Client:                                   Omvang:
Residentieel.                        200m2

Sector:                                   Locatie:
Interieurontwerp                  Hengelo, Nederland

Verhuizen of toch blijven wonen?

Door de turbulente woningmarkt van 2021 overwogen veel mensen te verbouwen in plaats van te verhuizen. Zo ook onze opdrachtgevers. Maar hoe kun je beide financiële opties nu vergelijken? Het verhuizen en ergens anders je geluk zoeken of je huidige woning ombouwen naar de ideale situatie? Door een ontwerp te maken kan houvast gegeven worden aan het opvragen van offertes en het incalculeren van mogelijkheden.

Over een ideale woning waren ze het snel eens. Meer ruimte doormiddel van een niet-alledaagse uitbouw met veel licht, milieubewust, aardse kleuren & natuurlijke materialen, buitenhuis, eenheid & rust en een vloeiende overloop van woning naar voor- en achtertuin. Maar vooral: Geen pijpenlaatje.

Het resultaat is een compleet ontwerp waarbij rekening gehouden is met context en huidige architectuur. Zo is een hofje gecreëerd in de toegang langs de woning naar de achtertuin waardoor de pijpenla doorbroken wordt en een mogelijkheid bestaan via de zijkant de woning te betreden via de bestaande achterdeur. Hierdoor komt licht ook in het midden van de woning binnen. Meer licht ontstaat door een lichtstraat in de woonkamer en vrij uitzicht op de achtertuin.

Vanuit een nieuwe glazen uitbouw op de eerste verdieping kijk je, over een groen dak, uit op de tuin met buitenhuis. Een groene, onderhoudsvriendelijke, maar moderne stadstuin.