Project

OYFO, muziek- en kunstenschool Hengelo 

Interieurontwerp / Productontwerp / Zakelijke inrichting / School / Theater / Museum / Hengelo

Client:                                   Omvang:
Educatief.                             900m2

Sector:                                   Locatie:
Interieurontwerp                  Hengelo, Nederland

Oyfo Hengelo

Het doel van deze opdracht was het ontwikkelen een interieur concept dat aansluit bij de reeds ontworpen onderdelen van Oyfo, het museum en de identiteit. De identiteit van Oyfo moet duidelijk worden door een vertaalslag van de huisstijl, en huisstijl-kleuren, naar een interieur. Het concept moest prikkelend zijn voor de zintuigen, geen clichés bevatten met betrekking tot instrumenten en dergelijke, het mag een “huiselijke sfeer” hebben. Iets wat wij vertaald hebben naar sfeervol, informeel, laagdrempelig, prettig, knus, gemoedelijk en toch praktisch.

De brandende vraag hierbij was op welke manier in het nieuwe onderkomen van Oyfo binnen de gestelde ruimte een interieur concept kon worden toegepast waarin rekening is gehouden met de gebruiker in een huiselijke sfeer te ontvangen op een manier die aansluit op de identiteit van Oyfo als creative organisatie.

In dit traject hebben wij rekening gehouden met:

• De herkenbaarheid van het Oyfo, kunst & techniek als muziekschool

• De vertaling van een ‘huiselijke sfeer’ naar een werkbaar interieurconcept.

• Lichte, representatieve, laagdrempelige en vriendelijke uitstraling.

• Eenheid in gebruik van kleuren en materialen zodat er een geheel ont- staat.

• Praktische, creatieve maar vooral betaalbare oplossingen.

En hebben wij groot deel van inrichting, maatwerk en verbouwing zelf verricht.

Kleuren huisstijl Oyfo

Conceptvorming

Huiskamerconcert – In een tijd waar thuisblijven het nieuwe gewoon is, zal dit zo ook gelden voor de muzieklessen. Dit bracht ons op het idee waarin we de dualiteit van de praktische oplossingen in de muzieklokalen en een huiselijke sfeer naast elkaar konden laten bestaan. Twee elementen, die zoals eerder aangegeven, behoorlijk ver uit elkaar liggen. Door een (fictieve) harde lijn te zetten, hebben wij een verdeling gemaakt.

We hebben een concept ontwikkeld waarmee drie verschillende belangen behartigd worden. Het concept mixed het gevoel van een huiselijke sfeer met het praktische deel van de muziekschool. Door het concept heen gevlochten loopt de identiteit van Oyfo die vooral op basis van kleur, vormentaal en typografie toegepast zijn.

Doordat niet elke ruimte gebruikt wordt door dezelfde doelgroepen zal het concept op verschillende plekken in het pand andere oplossingen bieden. Wordt er enkel gebruik gemaakt door de hoofd doelgroepen, namelijk Docenten en Cursisten van de muziekschool, zal het concept letterlijk worden toegepast. Het betreft een ruimte waar andere doelgroepen zich toevoegen, zal de flexibiliteit van het concept te zien zijn.

 

Oyfo Ontwerp